Merces introduceert: Accesso Onderwijs

By Nieuws

Logo ACCESSO

 

 

Accesso Onderwijs: informatiemanagement voor het onderwijs

Merces B.V. uit Tiel introduceert Accesso Onderwijs: een informatiemanagement oplossing, specifiek ontwikkeld voor de onderwijssector. Accesso Onderwijs biedt de onderwijssector grip op de eigen organisatie door middel van precies de juiste managementinformatie.

Hoogwaardige managementinformatie

Schoolorganisaties zijn de afgelopen jaren steeds verder geprofessionaliseerd. Het verhogen van de leeropbrengsten en het rendement van de organisatie staan op de agenda van elk schoolbestuur. “Kwalitatief hoogwaardige managementinformatie is essentieel bij het besturen van een organisatie of team,” zegt commercieel directeur Toon Griffioen. “De bestaande oplossingen bieden ófwel dashboarding, ófwel rapportages. Wij vinden dat beide vormen in één oplossing thuishoren en daarom hebben we Accesso ontwikkeld; informatiemanagement speciaal voor het onderwijs.”proces-accesso

Inzicht in verschillende domeinen

“Finance, HR en Onderwijsprestaties zijn drie belangrijke domeinen voor onderwijsorganisaties. Domeinen die nauw met elkaar samenhangen want uiteindelijk draait het allemaal om de ontwikkeling van de leerling. Accesso biedt binnen één omgeving inzicht in de domeinen Finance, HR en Primair Onderwijsproces,” aldus Griffioen. “Actueel inzicht in de samenhang van de drie domeinen leidt er toe dat leidinggevenden in het onderwijs meer grip krijgen op onderwijskwaliteit en bedrijfsvoering.”

Speciaal voor het onderwijs

De rapportages en dashboards in Accesso zijn specifiek voor het onderwijs ontwikkeld. De domeinexperts van Merces hebben ervoor gezorgd dat de rapportages en dashboards nauw aansluiten op de eisen van belangrijke stakeholders als DUO, Belastingdienst, CBS en Inspectie.

Bewezen technologie

Accesso is gebaseerd op de bewezen techniek van Birst. Birst is marktleider op het gebied van business intelligence in de Cloud. Accesso werkt met data uit alle gangbare systemen voor HR, Finance en Onderwijs. In de meeste gevallen is het mogelijk om de oplossing ook volledig geïntegreerd aan te beiden.

Accesso is een zelfstandige dochter van Merces; een toonaangevende dienstverlener op het gebied van eHRM en Finance in het onderwijs. Merces bestaat meer dan 12,5 jaar en werkt exclusief voor de onderwijssector.