Onze oplossing: van data naar grip

Grip op onderwijs

Een intelligent informatiemanagement platform voor het onderwijs.

Accesso levert rolgebaseerde dashboards en rapportages voor het MBO, VO en PO.

Zo werkt Accesso

Verspreide data

Gegevens uit verschillende domeinen en datasystemen worden gecombineerd (bijvoorbeeld HRM, Financiën, PSA, Leerlingen). Onze specialisten zorgen dat alle gangbare systemen perfect ontsloten zijn.

Accesso; een intelligent platform

Onze software voegt data uit verschillende systemen samen en maakt daar een helder en begrijpelijk overzicht van. We maken gebruik van het bewezen cloud-platform Birst. Met jou kijken we hoe we de aanwezige data optimaal kunnen inzetten.

Accesso hoe werkt het
Inzicht in de feiten

Accesso levert rolgebaseerde dashboards en rapportages voor het MBO, VO en PO. Hiermee zie jij in één oogopslag hoe uw onderwijskwaliteit, HRM en financiën ervoor staan.

Grip op onderwijs

Jij weet hoe jouw afdeling of organisatie ervoor staat. Jij hebt grip op de organisatie en kunt sturen op basis van feiten.

Finance, HR en onderwijsprestaties in één omgeving.

Bekijk in onderstaande video hoe jij jouw organisatie optimaal kunt sturen.

Meer weten?

of bel 088 648 91 00

accesso-png

Gegevens optimaal combineren met een intelligent platform

Accesso biedt binnen één omgeving inzicht in de domeinen Finance, HR en onderwijsprestaties. Domeinen die nauw met elkaar samenhangen want uiteindelijk draait het allemaal om de ontwikkeling van de leerling.

Makkelijk in gebruik

De datasets zijn voor jou gecombineerd en staan in één overzicht bij elkaar. Data is makkelijk zelf te analyseren en te delen. Meer weten over een bepaald onderdeel? Klik op het icoon en vind snel de gedetailleerde informatie die je nodig hebt. En: Accesso werkt in de cloud. Dit betekent dat je áltijd en overal toegang hebt tot jouw gegevens én de data altijd up-to-date is.

Informatiemanagement, speciaal voor het onderwijs

>> Download hier de speclijst van Accesso

Het verhogen van leeropbrengsten en het rendement van de organisatie staan op de agenda van elk schoolbestuur. Accesso levert stuurinformatie waarmee je werkelijk een schoolorganisatie kunt sturen en koers kunt houden.

De rapportages en dashboards in Accesso zijn specifiek voor het onderwijs ontwikkeld. Onze domeinexperts hebben ervoor gezorgd dat de rapportages en dashboards nauw aansluiten op de eisen van belangrijke stakeholders als DUO, Belastingdienst, CBS en Inspectie.

Met de betrouwbare overzichten kunnen middelen doelmatiger ingezet worden. Je krijgt hiermee een grotere professionaliteit binnen de schoolorganisatie.

Een open systeem

Accesso is een open systeem dat samenwerkt met de bekendste partners op het gebied van eHRM, Finance en Onderwijs.

Accesso partners

Bewezen technologie

Accesso is gebaseerd op de bewezen techniek van Birst. Birst is marktleider op het gebied van business intelligence in de Cloud. Dit betekent eenvoud en gebruiksgemak, en geen zorgen over het applicatiebeheer. Accesso werkt met data uit alle gangbare systemen voor HR, Finance en Onderwijs. In de meeste gevallen is het mogelijk om de oplossing ook volledig geïntegreerd aan te bieden.

birst-logo

De juiste mensen, de juiste informatie

Één dataset.
Stuurinformatie per niveau.

Niet iedereen heeft dezelfde informatie nodig. Accesso onderscheidt drie niveaus (strategisch, tactisch en operationeel) en presenteert per niveau relevante stuurinformatie. Rolgebaseerde dashboards en rapportages voor het MBO, VO en PO.

Op het operationeel niveau worden veel gegevens vastgelegd en wordt ook dagelijks gewerkt met tal van (individuele) gegevens van leerlingen en medewerkers of kostenplaatsen. Op het tactische niveau consolideert het middelmanagement gegevens, al valt het gros van de gegevens binnen het eigen domein. Op het strategische niveau is met name behoefte aan stuurinformatie en KPI’s (key performance indicators) die gegevens combineren uit de verschillende domeinen.

Accesso strategisch niveau
Accesso rapport

Uniforme en complete rapporten

Speciaal voor het onderwijs ontwikkelde rapportages geven overzicht, inzicht én grip op de kernprocessen rond Onderwijs, Personeel en Financiën. Zo houdt men zicht en grip op de bedrijfsvoering en onderwijskwaliteit.

Dankzij de jarenlange onderwijskennis van onze domeinexperts sluit Accesso naadloos aan op de eisen van Inspectie, DUO en andere belanghebbenden. En bij afwijkingen van de benchmarkt, ontvang je automatisch een bericht.

Makkelijk overstappen

Wij werken volgens een vaste planmatige aanpak. We hebben de implementatie eenvoudig gemaakt, zodat jij snel aan de slag kunt met onze oplossing. Zonder zorgen.

Plan van aanpak

Plan van aanpak

We kijken waar je nu staat, geven een demonstratie en maken een plan van aanpak.

Inventarisatie

Inventarisatie

Met een consultant inventariseren we de informatiebehoefte in jouw organisatie.

Proof of concept

Proof of concept

Onze specialisten realiseren jouw wensen, testen het uitvoerig en leiden key-users in jouw organisatie op.

Livegang & training

Livegang & training

Accesso gaat live. Onze trainingen zorgen dat alle gebruikers het systeem optimaal in kunnen zetten.

Support

Support

Wij doen een jaarlijkse health check. Updates met de nieuwste ontwikkelingen zorgen dat jouw informatiemanagement up-to-date blijft. En we zijn altijd bereikbaar voor vragen.

Wil jij een demo voor jouw organisatie?

of bel 088 648 91 00

bollen